Gazpacho - äkta spansk sommarsoppa.

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Spansk Nationalrätt,som jag lärt mig att göra från mina vänner i Spanien. Tack till Felix, och hans familj.

Ingredienser

  • 10 tomater (små) av gourmetkvalitet
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 1-2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 skivor torkat vitt bröd
  • Purjolök, ca 0.25 bit
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ gurka
  • Havssalt
  • Vitpeppar
  • Citronpeppar
  • Oregano
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Koka tomatpurén och paprika tills de är halvfärdiga i buljongen. Lägg i resten och låt allt bli kallt. Mixa ner allt inkl, brödet, torrt bröd, till en slät soppa.
    2. Gazpachon går bra att äta kall eller varm med ett gott bröd till.
    3. Spara lite av paprika, purjolök, gurka skär ner i små bitar för att garnera soppan. Avsluta med att ringla olivolja över soppan.
    4. Ät och njut av denna underbara spanska sommarsoppa

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (1)

    SolrosenAnna 17 juli 2015

    Är det rätt skrivet ovan att det bara är tomatpurén och paprikorna som ska kokas i grönsaksbuljongen? Alltså inte tomaterna också??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben