Gazpacho - äkta spansk sommarsoppa.
Spansk Nationalrätt,som jag lärt mig att göra från mina vänner i Spanien. Tack till Felix, och hans familj.
Ingredienser
10 tomater (små) av gourmetkvalitet
1 msk tomatpuré
1 liter vatten
1-2 grönsaksbuljongtärningar
2 skivor torkat vitt bröd
Purjolök, ca 0.25 bit
½ röd paprika
½ gul paprika
½ gurka
Havssalt
Vitpeppar
Citronpeppar
Oregano
Timjan
Instruktioner
- Koka tomatpurén och paprika tills de är halvfärdiga i buljongen. Lägg i resten och låt allt bli kallt. Mixa ner allt inkl, brödet, torrt bröd, till en slät soppa.
- Gazpachon går bra att äta kall eller varm med ett gott bröd till.
- Spara lite av paprika, purjolök, gurka skär ner i små bitar för att garnera soppan. Avsluta med att ringla olivolja över soppan.
- Ät och njut av denna underbara spanska sommarsoppa
Liknande recept
Kommentarer (1)
Är det rätt skrivet ovan att det bara är tomatpurén och paprikorna som ska kokas i grönsaksbuljongen? Alltså inte tomaterna också??