Gazpacho med melon och mynta

Serverar: 4-8 portioner

En härligt frisk och fräsch sommarsoppa som kan serveras som lunch till 4 personer eller som liten förrätt till 8 personer.

Ingredienser

  • 2 galiameloner
  • ½ dl olivolja
  • 2 tomater
  • 1 gurka
  • 2 röda chilifrukter
  • Rivet skal och saft från 1 citron
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl vitt vin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar och vänd dem med olivolja och låt dra i 10 minuter. skär tomaterna i bitar. Skala gurkan och skär den på längden. Kärna ur den med hjälp av en gaffel. Dela chilifrukten på längden, ta bort kärnorna och hacka den grovt.
    2. Lägg melonbitarna, tomat, gurka och chili i en mixer. Tillsätt ingefära, citronskal och saft, mynta och vitt vin och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Ställ soppan kallt minst 2 timmar. Servera den kyld med isbitar och toppa med några myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben