Gazpacho med selleri

En härlig soppa med goda smaker. Servera rykande het och gärna med en selleristav.

Ingredienser

  • 3 röda paprikor
  • 10 tomater
  • 1 bit gurka
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja
  • 1 dl stjälkselleri
  • Instruktioner

    1. Dela paprikorna på mitten, ta bort kärnor och lägg halvorna på en plåt med skalet upp. Rosta i ugn 250 grader tills skalet är svart.
    2. Spola halvorna i kallt vatten, tag bort skalet. Sätt ett snitt i botten på varje tomat, sänk ner i kokande vatten, tag upp efter någon minut. Skölj i kallt vatten och skala.
    3. Skär paprika, tomater, gurka, lök och vitlök i bitar. Kör tillsammans med färsk oregano i en mixer.
    4. Smaka av med vinäger, socker, salt, sambal oelek och olivolja.
    5. Servera med selleri och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben