Svensk gazpacho

Serverar: 4 portioner

En kryddig god gazpacho med Svensk stil. Tomaterna jag hittade i affären var dock inte sådär härligt röda och ordentligt mogna som de egentligen skulle vara till denna soppan, men resultatet blev iaf helt ok. Så om ni provar soppan, leta efter riktigt mogna tomater. Soppan kan enligt recept serveras kall, men vi hade den varm och det var mums.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 8 mogna tomater
  • 1 krm socker
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 krm salt
  • 1/2 citron, bara skalet
  • 1 dl finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, hetta upp oljan i en gryta och låt löken bli mjuk. Lägg i hackad vitlök, buljongtärning och vatten, låt koka ca 10 minuter under lock.
    2. Skålla och skala tomaterna, gröp ur kärnorna och finhacka tomatköttet. Häll i tomathack och kryddor. Tvätta citronen och riv i citronskalet. Låt soppan sjuda ca 20 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs. Lägg i dillen mot slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gazpacho!
    Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Se...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Kalla soppor
    Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben