Gazpacho

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då tar smakerna ihop perfekt. Tips! Du behöver inte sila soppan om du vill ha den lite matigare och mustigare.

Ingredienser

  • 3 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 3 msk Zeta Olivolja Extra Vergine
  • salt och svartpeppar
  • 2 burkar Zeta Plommontomater
  • eller Zeta Tomater Finkrossade
  • 2 röda paprikor, i mindre bitar
  • 1 gurka, skalad och i mindre bitar
  • ½ rödlök, hackad
  • ½ vitlöksklyfta, hackad
  • 2 dl vatten
  • ½ röd chilipeppar, hackad
  • Till servering
  • Några droppar Zeta Olivolja Extra Vergine
  • en näve Zeta Krutonger
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner alla grönsakerna inklusive tomaterna och låt dra någon minut. Mixa grönsaksblandningen och späd med vatten till önskad konsistens.
    2. Smaksätt med salt och peppar. Sila soppan och servera den med några droppar olivolja och krutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gazpacho!
    Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Se...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Kalla soppor
    Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben