Gelato con lamponi (Hallonglass)
Här kommer ett suveränt och enkelt italienskt recept på glass med riktiga hallon.
Prova gärna med andra bär eller frukter. Huvudsaken är att de är frysta!
Ingredienser
2 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
200 g lättsockrade och frysta hallon
Instruktioner
- Häll mjölk, grädde och vaniljsocker i en mixer. Kör en kort stund så att allt blandas.
- Häll i hälften av de djupfrysta bären (spara 12-16 till dekoration och lägg dem i frysen igen) kör i 10 sekunder, häll i resten och kör i ytterligare 20 sekunder.
- Bred ut glasskrämen i en gratängform. Glasslagret ska bara vara ca 1 cm högt så att hela krämen stelnar samtidigt. Det är det som är trixet med att göra glass!
- Ta ut formen efter 1 timme. Portionera ut glassen i skålar och dekorera med de frysta hallonen.
Liknande recept
Kommentarer (0)