Gelato con lamponi (Hallonglass)

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Här kommer ett suveränt och enkelt italienskt recept på glass med riktiga hallon. Prova gärna med andra bär eller frukter. Huvudsaken är att de är frysta!

Ingredienser

  • 2 dl standardmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 200 g lättsockrade och frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Häll mjölk, grädde och vaniljsocker i en mixer. Kör en kort stund så att allt blandas.
    2. Häll i hälften av de djupfrysta bären (spara 12-16 till dekoration och lägg dem i frysen igen) kör i 10 sekunder, häll i resten och kör i ytterligare 20 sekunder.
    3. Bred ut glasskrämen i en gratängform. Glasslagret ska bara vara ca 1 cm högt så att hela krämen stelnar samtidigt. Det är det som är trixet med att göra glass!
    4. Ta ut formen efter 1 timme. Portionera ut glassen i skålar och dekorera med de frysta hallonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben