Geléhjärtan

Serverar: 2 portioner

For My Valentine! Vad passar bättre till Alla Hjärtans dag än dessa geléhjärtan...

Ingredienser

  • 200 g djupfrysta hallon
  • 3 dl vatten
  • 2 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 tsk Dansukker Gelésocker Multi
  • Instruktioner

    1. Lägg hallon och vatten i en kastrull och sjud under lock i 5 minuter. Sila bort hallonen. Gör en form av aluminiumfolie, ca 10 x 20 cm. Koka den avrunna hallonsaften med två deciliter gelésocker i ½ minut. Häll upp i folieformen. Ställ i kylskåp för att stelna. Tag ut två hjärtan med hjälp av form. Lägg på assietter. Tag ut en stjärna, eller annan figur med hjälp av ett litet kakmått. Sätt tillbaka kakmåttet i hålet som blivit i hjärtat.
    2. Blanda grädde och gelésocker i en kastrull och koka upp. Låt svalna något innan det fylls i formen i hjärtat. Låt svalna. Tag bort formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    amanda_unnu 25 mars 2014

    hej! Tänkte testa samam recept att ah som topping på enf ryst cheesecake, gissar på att man får lägga på gelén när cheesecaken stelnat klart i frysen för gélen ska väl vara i kylen? hur lång tid tar det tills det stelnat?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben