Chokladrutor med geléhjärtan

Mumsiga chokladrutor. Kakan blir allra godast om den får safta till sig 1-2 dygn i kyl, väl övertäckt. Blir ca 30 rutor.

Ingredienser

  • 225 g mandel, behövs ej skållas
  • 100 g mjukt smör
  • 2 3/4 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 150 g fint riven morot
  • 75 g mörk choklad
  • Glasyr
  • 200 g Philadelfiaost
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Riven choklad
  • Sockrade geléhjärtan
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Mal mandeln. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Rör ner det i smeten tillsammans med morötterna.
    3. Smält chokladen och vänd ner i smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20x25 cm. Bred ut jämt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
    4. Blanda glasyren och bred den över den kalla kakan. Låt stelna och skär i rutor.
    5. Riv mörk choklad över och garnera med geléhjärtan på varje ruta.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben