Geovannis kalvrulader

Serverar: 4 portioner

Mums.

Ingredienser

  • 600 g kalvinnanlår ca 8 skivor
  • 10 st vitlöksklyftor
  • ½ dl mycket finhackat späck
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk mejram
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl finhackad salladslök
  • 1 dl grönsaksbuljongtärniing, söndersmulad
  • 1 dl vatten eller rött vin
  • 1 msk hackad persilja
  • 8 st ruladstickor av trä
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken fint. blanda den med späck, salt, peppar och mejram.
    2. Bred ut köttskivorna och fördela späckpastan jämt över skivorna, Rulla samman dem och fäst med en sticka.
    3. Bryn ruladerna i smöret.
    4. Rör samman de övriga ingredienserna och häll tomatblandningen över köttet.
    5. Täck med lock. Sjud rätten i ca 30 min. Kokt ris och en sallad på escarol- och friséesallad smackar gott rtill ruladerna.
    6. Tips: Nötinnanlår eller ev. skinkinnanlår kan ersätta kalvkött och tillagas på samma sätt, men koktiden kan då förlängas något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben