Kalvrulader i murkelsås

Serverar: 4 portioner

Kalvkött är ett milt och ljust kött som alltid är lika mört och fint i smaken. Här kommer det till sin fulla rätt i en krämoig sås med murklor och en nypa torkad timjan.

Ingredienser

  • 8 skivor kalvkött av t ex innanlår
  • 2 saltgurkor
  • tandpetare till rulladerna
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk murklor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 dl creme fraiche
  • 1 msk soya
  • ½ tsk timjan
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Banka ut kalvköttet med knuten hand. Dela varje saltgurka på längden till 4 långa stavar. Lägg en gurkstav på varje köttskiva och rulla ihop. Fäst ihop rulladerna med tandpetare. Smält 1 msk matfett i en gryta. Lägg i rulladerna och bryn dem runt om. Häll på vatten och buljong och låt rulladerna sjuda under lock ca 15 min. Häll av spadet från murklorna och hacka dem grovt. Smält resten av matfettet i en kastrull och lägg i murklorna. Låt dem fräsa i 5 min. Strö över mjöl och rör om väl. Häll skyn från rulladerna över murklorna och låt såsen koka upp under omrörning. Tillsätt creme fraiche, soya och timjan och sjud såsen 2-3 min. Späd med vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
    2. Dra ut stickorna ur rulladerna. Lägg rulladerna på ett serveringafat och häll över murkelsåsen.
    3. Servera gärna med pommes frites eller potatiskroketter, sockerärter och gelé

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben