Gerds ljuvliga gifflar

Serverar: 64 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Riktigt möra Gifflar till fikat med god hasselnötsmassa som fyllning!

Ingredienser

  • 3 hg rumsvarmt smör
  • 9 msk socker
  • 3 ägg
  • 100 g jäst för söta degar
  • 16 dl (ca) vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • Hasselnötsmassa till fyllningen
  • Instruktioner

    Rör ut jästen med lite av grädden. Rör ihop socker och smör noga och tillsätt därefter äggen. Rör ihop blandningen tillsätt sedan all grädde, jästblandningen och mjölet. Rulla degen till en rulle som du delar i 8 bitar. Gör en bulle av varje bit, platta till den och kavla ut till en rund kaka, degen ska vara ganska tunn. Sporra ut så att du får 8 kakbitar av rundeln. Lägg en klick hasselnötsmassa på varje bit och rulla sedan ihop bitarna till gifflar. Jäs i 45 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda 6-7 min i 275-300 grader. Dom bränns fort så man måste passa noga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben