Getost- och aprikosfyllda lammfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Lammfärsen går även att ersätta med nötfärs.

Ingredienser

  • 0.75 dl ströbröd
  • 1½ dl vatten
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 400 g lammfärs
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • Peppar
  • 100 g mjuk getost (vitmögel)
  • 8 torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Låt aprikoserna vara i blöt en timme. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda vatten och ströbröd och låt det svälla i några minuter. Skala och finhacka den gula löken. Tillsätt ägget, löken och den pressade vitlöken. Blanda i färs och salt och kanel, samt peppar (som även kan lämnas bort). Rör färsen slät.
    3. Dela i 8 bitar. Platta ut varje köttfärsbit till en rund platta. Sätt en strimlad aprikos på varje köttfärsplatta och en skiva getost på. Samla ihop plattan och forma en biff.
    4. Sätt biffarna på bakplåtspapper i en ugnsform. Stek i 175 grader på mittfalsen i 15 minuter, sänk därefter temperaturen till 150 grader och fortsätt steka biffarna i ytterligare 10-15 minuter.
    5. Servera med potatismos, inlagda rödbetor och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    frrreakshow 1 februari 2012

    Billigt??

    honey2 4 februari 2012

    Kanske inte billig. Har ändrat i redigeringen. Beklagar missödet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben