Fransk getost-, nöt- och fruktkaka

Tid: 1 timme

Salta kakor är mycket populär i Frankrike. De är super-enkla att göra och kan anpassas beroende på vilka matrester du har i ditt kylskåp - följ bara grundreceptet och var kreativ med fyllningarna!

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g mjuk getost Chevré, skuren i små bitar
  • 80 g nötter, grovhackade
  • 100 g torkad frukt, grovhackade
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl yoghurt
  • 1 tsk Salt
  • Peppar
  • Smaksättningar
  • Torkade frukter: fikon, plommon, aprikoser
  • För ett saltare bröd, byt ut frukten mot oliver
  • Nötter: hasselnötter, valnötter, pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180C. Klä en bakplåt, 25x13 cm, med bakplåtspapper. I en skål, blanda samman mjöl, bakpulver, getost, nötter och torkad frukt. I en separat skål, vispa äggen pösigt med elvisp. Vispa sedan gradvis i olja, mjölk och yoghurt. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vik mjölblandningen i de vispade äggen. Försök att inte överarbeta eftersom detta kommer göra slutresultatet segt (det är bättre att blanda ner för lite än för mycket). Häll smeten i den förberedda formen. Baka i 30 till 40 minuter eller tills en sticka införd i mitten av kakan kommer ut ren. Låt svalna.
    2. Servera med en god marmelad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2
    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben