Grön vitlökssoppa med getost- och kasslerrulle

Serverar: 4 portioner

Grön vitlökssoppa med getost- och kasslerrulle

Ingredienser

  • Grön vitlökssoppa
  • 1 dl vitt vin (eller matlagningsvin)
  • 3 dl kycklingbuljong
  • ½ gul lök hackad
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 5 dl frysta gröna ärter
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Getost- och kasslerrulle
  • 1 pkt honungskassler i tunna skivor 200 g
  • 100 g getost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 mjuka tunnbröd
  • 1 salladshuvud
  • Instruktioner

    1. Koka upp vin, buljong, lök och vitlök. Tillsätt ärter och grädde. Låt koka upp igen. Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav. Smaksätt med salt och peppar. Mosa getost och crème fraiche med en gaffel i en skål.
    2. Bred ut blandningen på tunnbröden. Lägg salladsblad och kasslerskivor till garnering. Skär bröden i ca 5 cm långa bitar. Servera soppan med getost- och kasslerrulle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben