Getost terrine med balsamicosirap

Serverar: 1-10 portioner

Tid: 30 minuter

Frisk och härlig förrätt, gott för den som är glad i ost.

Ingredienser

  • Getost
  • Äpple
  • Päron
  • Citron saft
  • Balsamicosirap
  • 3 dl balsamico
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. hacka äpple och päron i ½ cm stora bitar. Lägg i en bunke och blanda med getosten ordentligt. Smaka till med salt, peppar och saft från en citron.
    2. Rulla in i plastfolie till korv och lägg i kylen tills den blivit ordentligt kall. Skär sen ut i små "puckar" och servera på en god sallad och en balsamico sirap.
    3. Balsamicosirap: koka allt till en sirap, låt stå tills den blir kall.
    4. Jag har inte skrivit någon mängd här på receptet av den enkla grunden att det är en fråga om hur många som ska äta denna rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maerta 27 april 2009

    hejsan! Låter jättegott! Men hur gör du med själva getosten? Skär den i tärningar eller? vill gärna testa detta nu i Varborg. mvh Maria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben