Getostkaka med jordgubbar

Serverar: 6-8 portioner

Söt och salt ostkaka serveras med jordgubbar och honung och förslagsvis ett glas tokajer.

Ingredienser

  • 1 citron, rivet skal
  • 250 g chèvreost
  • 1½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • Tillbehör
  • 300 g jordgubbar
  • 1 msk tryffelhonung, eller vanlig honung
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till en slät massa i matberedare. Häll smeten i en form, ca 13x35 cm. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
    2. Halvera jordgubbarna, lägg dem på ostkakan tillsammans med mynta och ringla över honungen eller låt var och en förse sig själv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben