Getostkyckling med vinbärssås

Serverar: 4 portioner

Kyckling med gratinerad getost. Servera klyftpotatis, ugnsrostade grönsaker och gelé till.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 100 g chévreost, i skivor
  • 1 tsk färsk rosmarin, hackad
  • Sås
  • 3 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 1 tsk färsk rosmarin, hackad
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på högsta värme och grill.
    2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek dem i smör ca 5 minuter per sida.
    3. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Lägg på osten och krydda med rosmarin.
    4. Sås: Vispa ihop vatten, fond, gelé, rosmarin och majsstärkelse i en kastrull. Låt det koka upp. Vispa i smöret.
    5. Gratinera kycklingen i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta, 2-3 minuter.
    6. Servera kycklingen med såsen och en klick gelé.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben