Getostsallad

Serverar: 2 portioner

En smakrik sallad med lågt GI.

Ingredienser

  • 1/2 huvud frisésallad
  • 1 huvud gemsallad
  • 1 näve rostade pecannötter
  • 100 g chèvre, 4 skivor, skurna i bitar
  • 2 skivor surdegsbröd, rostade i tärningar
  • 4 skivor bacon
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk rödvins- eller hallonvinäger
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnens grill.
    2. Skär frisésalladen i mind­re bitar och riv gemsalladen i små bitar och lägg upp på en stor tallrik. Rosta pecannötter i torr stekpanna och strö över.
    3. Dela getosten i mindre bitar och lägg tillsammans med brödkuberna på bakpappersklädd plåt och grilla dem kort i ugnen.
    4. Stek baconet krispigt i olja, tillsätt vinäger i stekpannan. Skeda bacon och dressing över salladen och tillsätt krutonger och ost. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben