Getostsallad med kyckling, jordgubbar och stekt paprika

Serverar: 4 portioner

En enkel och hälsosam sallad. Om jordgubbar saknas kan andra söta bär eller frukter användas som motvikt till den salta getosten och kycklingen. Ifall den ska fungera som förrätt kan kycklingen lämnas bort.

Ingredienser

  • En kruka isbergssallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 250 g jordgubbar
  • 300 g getost
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 paprikor
  • Olja eller smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär sallad, tomater och gurka. Blanda dem i en skål. Ansa och dela jordgubbarna.
    2. Stek kycklingfiléerna i olja eller smör och krydda dem med salt och svartpeppar. Stek paprikorna i olja. Getosten kan värmas upp en aning för att göra den krämigare. Strö jordgubbarna över getosten.
    3. Bröd kan serveras till salladen om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben