Ghejme Gryta med aubergine och gula ärtor

Serverar: 2-4 portioner

Tips: Ett snabbare och fettsnålare sätt att steka aubergine på är att lägga skivorna på en plåt, pensla dem med olja och sedan steka dem i ugnen (vänd dem och stek dem dock på båda sidor)

Ingredienser

  • 450 g grytbitar av lamm eller nöt
  • 2 hackade gula lökar
  • Ca: 1 tsk salt
  • Ca: 1 krm malen svartpeppar
  • 2 auberginer
  • 3 dl delade gula ärtor
  • 1 dl + 0,5 dl passerade tomater
  • 2 msk limejuice eller citronjuice
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet tillsammans med lök och kryddor i en stekgryta. Täck med 5 dl vatten och sjud i 1 timma. Under tiden skär du auberginen i ½cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en plåt, salta skivorna på båda sidorna och låt stå i en kvart. Torka av saltet med hushållspapper och bryn skivorna i olja på båda sidorna. Stek ärtorna tillsammans med passerade tomater en liten stund. När köttet har kokat i 1 timma är det dax att tillsätta ärtorna. Fortsätt att sjuda.
    2. Provsmaka efter ytterligare 40-50 minuter om köttet och ärtorna är klara. Om de inte är det så låt det sjuda en liten stund till. annars tillsätt aubergine och lime/citronjuice och sjud 10 minuter till.
    3. Servera till ris och en sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben