Gi-chokladmuffins med nötter

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Goda muffins som kan serveras med grädde och bär. Då blir det nästan som en liten bakelse.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • ½ tsk bakpulver
  • 50 g 70% mörk choklad
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 dl fruktsocker
  • Instruktioner

    Mal nötterna fint i en matberedare. Tillsätt bakpulver. Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Tillsätt rapsolja, kakao,ägg, fruktsocker och chokladen i nötmixen. Blanda väl. Klicka ut smeten i formar och grädda 15 minuter i 175 grader. Ät dom som dom är eller klicka på lite grädde och toppa med ex färska hallon eller andra bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vonnaninni 14 oktober 2009

    Måste testas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben