GI - Köttfärsbiffar med broccoli och champinjonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Näringsvärde per portion: Kcal: 501 Protein: 30 g Fett: 16 g Kolhydrater: 58 g

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 400 gram köttfärs
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 tsk rapsolja, till stekning
  • Tillbehör
  • 1,5 knippa broccolihuvud
  • 3 dl Uncle Ben´s Fullkornsris
  • 4 dl sallad, av valfri sort
  • 2 dl Kelda champinjonsås
  • Instruktioner

    1. Koka riset.
    2. Blanda köttfärsen med salt, peppar och grillkrydda. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter. Finhacka löken. Blanda ihop köttfärs med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma köttfärsen till biffar.
    3. Stek ca 8 biffar snabbt på båda sidor så att de får fin färg. Lägg biffarna i en form som passar i mikron. Sätt på ett lock och kör på full effekt i 4 minuter eller stek klart i stekpannan på medelvärme. Koka broccolin och värm såsen.
    4. Servera biffarna med ris, broccoli och sås samt en sallad.
    5. Familjetips! Man kan servera biffarna med tsatsiki eller vanlig brunsås också om champinjonsåsen inte uppskattas. Byt ut salladen mot rivna morötter som barn brukar gilla.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maahl 7 februari 2009

    Det här var gott! Den här rätten lagar jag gärna igen.

    bodilena 24 maj 2009

    En fråga: Det relativt höga värdet av kolhydrater, beror det på fullkornsriset?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben