Gi- mandel och äppelmuffins

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Härligt att kunna unna sig en god muffins till fikat även om man tänker på vikten.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl fruktsocker
  • ½ tsk kanel
  • 200 g sötmandel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    Smält smöret. Vispa ägg och fruktsocker vitt och pösigt. Mal mandeln och blanda i kanel och bakpulver. Blanda ner mandeln i äggsmeten. Tillsätt mjölken och rör försiktigt. Fyll muffinsformar till 3/4. Stick ner en äppelklyfta. Grädda i 20 min i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elsklingen 15 september 2010

    P.S Enligt dietist på överviktsmottagning, är Fruktsocker VÄRRE än vanligt socker, för det går tom fortare ut i kroppen !! Ta hellre vanligt, men lite mindre, eller rårörsocker/muscovado, då kan du halvera mängden :-D Annars låter det gottt :-) Vänligen, Suss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben