GI- Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Godare och nyttigare än vanlig pajdeg. Gör två pajer på en gång så har du en i frysen när tiden är knapp. Vitlöksyoghurten till är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 1½ dl dinkelfullkornsmjöl
  • ½ dl sojamjöl
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 600g nötfärs
  • Olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kidneybönor, 400g
  • 4 tomater
  • 2 dl créme fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitlöksyoghurt
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Majs
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp mjlet och lägg i smöret. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter.
    2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen i ca 5 minuter. Skala och hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen någon minut.
    3. Tillsätt tacokryddan och vatten och koka i 5 minuter. Skölj bönorna väl och blanda ner i köttfärsen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg köttfärsen i pajskalet, hacka tomaterna och fördela över köttfärsblandningen. Blanda créme fraiche med majonnäs och fördela över tomaterna. Strö över osten. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått färg.
    5. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt och peppar.
    6. Servera pajen med vitlöksyoghurt, sallad och majs.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben