Gifflar med fetaost och oliver

Serverar: 20 portioner

Perfekta att ta med på utflykten eller som tillbehör till sallad eller soppa.

Ingredienser

  • ½ dl olivolja
  • 2½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g fetaost
  • 1 dl skivade oliver, gröna eller svarta
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 ägg till pensling
  • Dekoration
  • sesamfrön
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Värm olja och vatten till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt saltet och degvätskan. Blanda i mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
    2. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Kavla ut degen till en stor cirkel, ca ½ cm tjock. Skär den i ca 20 snibbar och lägg 2 msk smulad ost på varje tillsammans med några olivbitar och oregano. Rulla ihop från den breda sidan och forma till gifflar.
    3. Låt jäsa på plåt till dubbel storlek, 20-30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla gifflarna med ägg, strö över sesamfrön och salt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben