Gifflar med fyllning söt som salt

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fick detta av svärmor i Kroatien

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 pkt jäst (röd)
  • 1 dl olja
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 dl yoggi naturell
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 kg mjöl
  • 250 gram margarin till fyllningen
  • Fyllningsalternativ
  • Sylt
  • Fetaost
  • Keso
  • Nötter
  • Choklad
  • Sylt
  • Instruktioner

    Värm upp mjölken/vattnet ,rör ut jästen i lite av detta.Häll i oljan & äggen& yoggi i resterande varma mjölk/vatten samt jästblandningen häll detta över mjölet som blandats med salt & socker.Arbeta ihop en smidig deg.Dela degen i 8 bitar.Kavla ut varje del tunt & bred på margarinet på varje "platta".Skär ut "tårtbitar" dvs trianglar. bred ut valfri fyllning. Låt gifflarna jäsa 1 timme under bakduk. Grädda i 250 grader i 10 minuter. Låt kallna på galler utan bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pic-nic time
    Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben