Gills Spanska Romescusås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 5 minuter

Denna sås har jag smakat i Spanien på en resturang. Där fråga jag vad som var i , och sen har jag själv räknat ut hur mycket av varje ingrediens där ska vara. Smakade det i Quesada.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 grön paprika
  • 2½ dl mandel
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 ½ msk rödvinsvinäger
  • 3 dl valfri olja
  • Instruktioner

    1. Rosta eller stek paprikan lite så den fortfarande är hård. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Skala vitlöken
    2. Lägg mandlar, vitlök och resten av ingredienserna i en mixer. Kör i 2-3 minuter till en slät massa.
    3. Servera det till skaldjur typ musslor eller i en bit bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben