Gittes bröd
Serverar:
3 portioner
Tid:
1 timme
Min mosters bröd.
Ingredienser
1 liter vatten
100 g jäst
1½ kg rågsikt
2 tsk salt
½ dl socker
1 dl sirap
½ kg vetemjöl
Instruktioner
Rör ut jästen i 37° vatten. Blanda i salt, socker och sirap. Häll i rågsikt och rör till jämn smet, helst i assistent.
Använd vetemjöl om det behövs mer mjöl för att få en jämn deg.
Baka ut bröden med det samma utan att jäsa och lägg dem på bakplåtsklädd plåt.
Man sätter in bröden i kall ugn. Sätt ugnen på 175° och låt bröden gräddas i 1 timme.
Liknande recept
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Mitt goda hembakta bröd
5
3 h
2
4
Stinas Bröd
4.8
1 h
2
10
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
2 Bröd gräddad i kruka
5-6
1
Mörkt bröd
4.9
1
8
Maria Bröd
4.6
1 h 15 min
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!