Gittes bröd

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Min mosters bröd.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 100 g jäst
  • 1½ kg rågsikt
  • 2 tsk salt
  • ½ dl socker
  • 1 dl sirap
  • ½ kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i 37° vatten. Blanda i salt, socker och sirap. Häll i rågsikt och rör till jämn smet, helst i assistent.
    2. Använd vetemjöl om det behövs mer mjöl för att få en jämn deg.
    3. Baka ut bröden med det samma utan att jäsa och lägg dem på bakplåtsklädd plåt.
    4. Man sätter in bröden i kall ugn. Sätt ugnen på 175° och låt bröden gräddas i 1 timme.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben