Glacerade Rapphönsbröst grillad sparris & örtagårdssenap

Serverar: 3-4 portioner

Ingredienser

  • 4 rapphönsbröst
  • 1 msk ankfett
  • 2 dl vittvin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk Lovö honung (Drottningholm Slott)
  • 1,5 msk Moutarde aux herbes de Provence Beaufor havssalt o vitpeppar
  • 12 st grön sparris
  • 12 stavar av morötter
  • 2-3 dl grädde (tjock)
  • 1 tsk ankfett
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 tsk torkad basilika
  • 50 g smör
  • havssalt
  • peppar
  • färsk basilika
  • Färsk pasta tunna nudlar som kokas på 2-3 minuter
  • Instruktioner

    Stek brösten i ankfettet i en vid sauteause vänd och i med vin och buljong sjud under lock 10 minuter Under tiden kokas sparris och morötter i 1-2 minuter i saltat vatten, kyl och lägg på papper. Grilla sedan i het torr panna och salta med havssalt. Brösten penslas med honung och senapsblandningen, Glacera i 200 ° c ugn i ca 10 minuter. Fräs schalottenlök i lite ankfett, i med torkad basilika buljongen och grädden koka i hop, ca 5-8 minuter klicka i smöret, färsk basilika och mixa med stavmixer. Servera nu allt kycklingen tronande uppe på dom grillade grönsakerna, färsk nykokt pasta och en skummig sås runt det hela. Här passar ett glas alsace(vitt) kanske en pigg riesling med syra och mustighet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben