Glaserad jordgubbskaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Detta blir en saftig kaka som kan serveras antingen till kaffe eller te, eller som efterrätt med färska jordgubbar och glass eller grädde. Om du vill kan du göra dubbel sats och grädda kakan i långpanna.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl hackade nötkärnor
  • 2 dl mosade jordgubbar
  • ev 1 msk rivet citron- eller apelsinskal
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Florsocker
  • Jordgubbssaft
  • Hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt. Rör ned nötter, jordgubbar och ev rivet citron- eller apelsinskal. Blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned mjölblandningen till sist.
    2. Häll smeten i en väl smord, avlång brödform, 1 1/2 liter. Grädda kakan först i 175° ca 30 minuter, öka sedan värmen till 200° och grädda ytterligare 15 - 20 minuter eller tills kakan fått fin färg och verkar genomgräddad.
    3. Låt kakan stå en stund i formen innan du lossar den runt kanterna och stjälper upp den. Låt den svalna. Glasera sedan med florsocker utrört med litet jordgubbssaft, ev också med mosade jordgubbar. Strö över hackade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Teareyes 21 juni 2008

    mmm, denna var god!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben