Glasspaj på chokladbotten med Cointreauparfait

Serverar: 8 portioner

Servera färska bär till. Jordgubbar, hallon, blåbär.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 125 g smör
  • 1 msk iskallt vatten
  • Parfait
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 2-3 msk Cointreau
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Mixa ihop degen och låt den vila en stund. Kavla ut den tunt i en pajform coh grädda ca 10 minuter. Tag ut pajen och låt den svalna.
    3. Parfaiten: Vispa gulor och socker mycket pösigt. Vispa grädden. Blanda ihop och tillsätt likören lite i taget. Fyll pajskalet och frys i ca 6 timmar eller över natten. Garnera med färska bär.
    4. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben