Glasstårta med jordgubbar och vanilj

Serverar: 10-12 portioner

Tjusig glasstårta i två lager - kan det bli bättre? Tårtan kräver dessutom väldigt liten arbetsinsats och du behöver ingen glassmaskin, det är bara själva frysningen som tar tid. Byt ut jordgubbarna mot andra bär, t ex röda eller svarta vinbär, blåbär, björnbär eller hallon.

Ingredienser

  • Jordgubbsglass
  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk citronsaft
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, 397 g
  • Vaniljglass
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, 397 g
  • 2 tsk vaniljpulver
  • Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Eventuellt några fläderklasar
  • Instruktioner

    1. Klä en form ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper eller plastfolie.
    2. Jordgubbsglass: Snoppa jordgubbarna och hacka dem. Lägg dem i en kastrull, häll över citronsaften och koka upp. Mixa sedan till en slät puré och sila igenom en finmaskig sil. Låt svalna. Vispa grädden lätt och blanda med den kondenserade mjölken. Tillsätt jordgubbspurén och häll smeten i formen. Ställ in i frysen och frys minst 4 timmar.
    3. Vaniljglass: Vispa grädden lätt. Blanda ner den kondenserade mjölken och tillsätt vaniljpulvret. Häll blandningen över den helt frysta jordgubbsglassen, ställ tillbaka i frysen och låt frysa ytterligare minst 4 timmar.
    4. Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan den ska serveras. Dra loss papperet eller plasten och lägg tårtan på ett fint fat. Dekorera med lite jordgubbar och eventuellt några små fläderklasar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben