Glasstårta med frasig, söt botten och friskt inre. Tårtan passar för alla tillfällen och kan, vackert dekorerad, tronar på vilket festbord som helst!
Ingredienser
3 dl Arla vispgrädde
1 dl florsocker
500 g Arla Köket kesella kvarg rabarber
2 runda marängbottnar
50 g vit choklad
Till garnering
Rosa rosenblad, obesprutade
Instruktioner
- Vispa grädden i en bunke. Rör ner florsocker och kvarg.
- Lägg en marängbotten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred på hälften av smeten, men inte ända ut i kanterna.
- Lägg på den andra botten och bred på resten av smeten.
- Låt stå i frys minst 5 tim. Ställ tårtan i kyl ca 30 min före servering.
Hyvla chokladspån från chokladkakans sida.
Garnera tårtan med chokladspån och rosenblad.
Liknande recept
Kommentarer (0)