Glasstårta med rabarber

Serverar: 10 portioner

Glasstårta med frasig, söt botten och friskt inre. Tårtan passar för alla tillfällen och kan, vackert dekorerad, tronar på vilket festbord som helst!

Ingredienser

  • 3 dl Arla vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 500 g Arla Köket kesella kvarg rabarber
  • 2 runda marängbottnar
  • 50 g vit choklad
  • Till garnering
  • Rosa rosenblad, obesprutade
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden i en bunke. Rör ner florsocker och kvarg.
    2. Lägg en marängbotten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred på hälften av smeten, men inte ända ut i kanterna.
    3. Lägg på den andra botten och bred på resten av smeten.
    4. Låt stå i frys minst 5 tim. Ställ tårtan i kyl ca 30 min före servering. Hyvla chokladspån från chokladkakans sida. Garnera tårtan med chokladspån och rosenblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben