Glöggkokt fläskkarré med kanel

Serverar: 4 portioner

Saftig karré i julens tecken som serveras med potatis.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 små steklökar
  • 600 g fläskkarré i bitar
  • 2 dl vinglögg eller alkoholfri glögg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten ca 20 minuter.
    2. Skala och hacka löken. Hetta upp olja i en gryta eller i en rymlig kastrull. Bryn lök och fläskkarré ca 5 minuter. Tillsätt glögg, vatten, soja och kanelstång. Salta och peppra. Koka under lock ca 10 minuter.
    3. Smält smöret och vänd potatis och persilja i smöret. Servera till köttet.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben