Serverar: 8 portioner
Har du många äggvitor så är den här efterrätten helt perfekt! Har ätit den många gånger hos min svärmor.Lika gooood varje gång! En äggvita väger 30 g. Bären går att byta ut mot annan frukt
Smörj en form, till exempel en kakform med löstagbar botten. Vispa äggvitan tillsammans med socker och bakpulver till en fast marängsmet. Bred ut i formen. Tunt i mitten och högt på kanterna. Ställ in formen strax under mitten i 250 graders ugnsvärme och stäng av värmen. Låt den stå i eftervärmen i 6-8 timmar. Lossa marängen ur formen. Vispa grädden. Lägg bär el frukt samt den vispade grädden i marängfördjupningen.
Min svärmor gör samma glömda maräng fast hon har ett krm salt i marängen också. Tyvärr har vi ännu inte förstått hur vi ska lyckas med denna godsak i min nya varmluftsugn.