Gluten och laktosfria linfröbullar

Serverar: 20 portioner

Linfrön är trevliga att tugga på och gör bullarna lite prickiga, men framförallt är det bra för magen.

Ingredienser

  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl kokhett vatten
  • 50 g jäst
  • 4 dl nyponsoppa
  • ½ dl flytande mjölkfritt margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 8 dl gluten och mjölkfri mjölmix
  • Instruktioner

    1. Mät upp linfrö i en bunke och slå över det kokheta vattnet, låt svalna.
    2. Smula jästen i en annan bunke och häll över fingervarm nyponsoppa, rör om tills jästen löser sig.
    3. Tillsätt matfett, salt, brödkryddor, linfrö och det mesta av mjölmixen.
    4. Arbeta degen med elvisp eller i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk 35 minuter.
    5. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Dela degen i 20 bitar och forma till bullar.
    7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter.
    8. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben