Gluten- och laktosfria morotsbullar
Saftiga bullar med krispig yta och mjuk insida. Bullarna blir lite bleka på ytan, men får en spännande orange färg inuti. Smaken påminner om grahamsbröd.
Ingredienser
2 dl riven morot
1 pkt jäst
4 dl vatten
2 msk matolja
2 dl boveteflingor
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
500 g glutenfri grov mjölmix
Instruktioner
- Skala och riv morötterna fint.
- Smula jästen i en degbunke. Värm vatten och matolja och låt blandningen bli fingervarm. Häll lite över jästen och rör så att jästen löser sig.
- Tillsätt resten av blandningen, fint rivna morötter, boveteflingor, sirap och salt.
- Väg eller mät upp glutenfri mjölmix och rör i lite i taget tills allt är väl blandat.
- Låt jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter. Lägg ugnsduk eller bakplåtspapper på en bakplåt.
- Använd en våt degspade och våta händer och forma lika stora bullar som läggs på bakplåtarna.
- Låt jäsa i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
De här morotsbullarna blev omtyckta av min man o son, jag klickade ut degen med två skedar och plattade till dem lite så de blev som tekakor istället.