Gluten och laktosfria rispinnar
Att baka rispinnar kräver lite planering, då degen görs dag ett och kakorna dag två, men den som väntar på något gott ...
Ingredienser
75 g mjölkfritt fast margarin
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl rismjöl
1 ägg
Garnering
Ägg
Pärlsocker
Instruktioner
- Rör samman matfett, socker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt rismjöl och ägg. Forma degen till 2-3 cm tjocka längder och svep in i plastfolie.
Låt dem vila i kylskåp till nästa dag.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär ca 4 cm långa bitar. Pensla med ägg och vänd i pärlsocker. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)