Glutenfri kanelkaka med morötter

Glutenfri kaka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 dl finrivna morötter
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Skala ett par morötter och riv den mängd du behöver på råkostjärnets kortsida.
    3. Smörj en liten bakform (1 1/4 l) med diametern 18 cm och bröa med glutenfritt ströbröd alternativt Pofiber.
    4. Mät upp glutenfri mjölmix, kanel och bakpulver. Vispa ägg och socker till en pösig smet.
    5. Blanda äggsmeten med fettet, morötterna och mixblandningen och skrapa ned smeten i bakformen. Ställ in formen i den uppvärmda ugnen, grädda på andra falsen nerifrån och låt stå inne i 45 minuter.
    6. Tips Kan glaseras med sockerglasyr. Fryser du in kakan glasera då när den har tinat. 1 dl florsocker och 1 msk vatten behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Rekceb 18 augusti 2011

    Supergod:)

    jennycecilia 18 januari 2012

    Jättegod kaka. Den blev lite för torr för min smak så jag minskar nog tiden i ugnen nästa gång..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben