Glutenfri och sockerfri citron- & vallmokaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Citron och vallmo – en förbaskat bra kombo det där. Och med dessa ingredienser har kakan kunnat ätas både till kvällsmål och mellanmål. Okej, och frukost :P

Ingredienser

  • 2 burkar ekologiska stora vita bönor (à 240 g)
  • 42 g quinoaprotein (alt 30 g vassleprotein)
  • 2 ägg
  • ½ dl äggvita (alt äggvita från 1,5 ägg)
  • 2 citroner
  • 1 dl sukrilett (alt annan sötning som mäter samma som socker)
  • ½ dl avfettat kokosmjöl
  • ½ dl vallmofrön
  • 3 msk mandelmjöl
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader.
    2. Häll sedan över båda burkarna med stora vita bönor i ett durkslag och skölj noga av dem. Häll sedan över dem i en bunke, tillsätt 2 msk honung. 1 tsk vaniljpulver, ½ dl äggvita, 2 ägg och mixa med en stavmixer till en puré.
    3. Häll sedan ner kokosmjöl, mandelmjöl, proteinpulver, sötning och bakpulver och blanda smeten med en sked. Riv skalet från båda citronerna och häll ner det i smeten, pressa ner saften från ½ citron och häll ner även den. Tillsätt till sist vallmofröna och blanda allting noga, återigen med en sked.
    4. Ta fram en ugnsform och smörj den med koksolja, jag använde en brödform med måtten 26 x 12 cm och höjd 7 cm. En standard brödform.
    5. Häll över smeten, grädda i 40 minuter. Ta sedan ut kakan och ställ den i kylskåpet under natten, sedan är det bara att skära upp den morgonen därpå. Väldigt, väldigt god :D

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben