Glutenfri Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smidig och jättegod som jag gjorde delvis laktosfri

Ingredienser

  • Deg
  • 50 gram flytande margarin
  • 250 gram Finax glutenfria mjölmix med mjölk
  • 1,5 dl laktosfri mellanmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 600 gram blandfärs
  • 1 påse taco kryddmix
  • Sås
  • 2 brk cremé fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 hackade tomater
  • Riven ost i valfri mängd
  • Instruktioner

    1. Väg upp mjölmixen och häll i en skål. Tillsätt margarinet, mjölken och bakpulvret. Blanda ihop tills du har en deg. Tryck ut degen i en pajform.
    2. Bryn köttfärsen och lägg på pajskalet. Blanda ihop såsen och häll över köttfärsen. Toppa med riven ost.
    3. Sätt i mitten av ugnen i 15 minuter på 200º Servera gärna med en god sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (1)

    SamL 2 juni 2009

    OBS Vissa taco kryddmixar kan innehålla gluten: Här är ett reept på egen tacomix : 1 msk mald spiskummin 1 msk chilipulver 1 tsk kakao 1 tsk salt och för att få den både laktos & glutenfri gör så här: Deg: 50 gram flytande laktosfritt margarin 250 gram glutenfri och mjölkfri mjölmix 1,5 dl laktosfri mellanmjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 600 gram blandfärs 1 påse taco kryddmix (se rec här över) Sås: 2 brk laktosfri cremé fraiche 4 msk laktosfri majonnäs 2 hackade tomater Riven laktosfri ost i valfri mängd (Kan var svår att få tag i... men den finns därute ;) Lycka till :)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben