Tacopaj glutenfri

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod glutenfri deg, den är även utan vetestärkelse för oss som inte tål vete.

Ingredienser

  • Deg
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 dl Lailas Mjölmix naturligt glutenfri
  • 1 krm salt
  • 150 g kallt smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • smör eller olja
  • 800 g nötfärs
  • 2 påsar tacokrydda
  • 2 dl vatten
  • Topping
  • 3 stora tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven hård getost
  • 2 dl havregrädde
  • 1-2 tsk potatismjöl
  • Garnering
  • klippt gräslök
  • tacochips
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mjöl, salt, smör i kuber och vatten till en deg, enklast i matberedare. Obs! Blir något klibbig! Tryck ut degen i smord form elller pajform. Låt vila kallt 30 minuter. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs lök i matfett, tillsätt färsen och rör om tills färsen är smulig. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om och låt puttra ca 5 minuter. Fördela färsen i pajskalet.
    3. Skölj och hacka tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tomat, vitlök, ost, havregrädde och potatismjöl. Bred blandningen ovanpå färsen. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 20 minuter. Garnera med klippt gräslök och tacochips. Servera med sallad och tacochips.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben