Jättegod glutenfri deg, den är även utan vetestärkelse för oss som inte tål vete.
Ingredienser
Deg
1 dl bovetemjöl
2 dl Lailas Mjölmix naturligt glutenfri
1 krm salt
150 g kallt smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 gul lök
smör eller olja
800 g nötfärs
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
Topping
3 stora tomater
1-2 vitlöksklyftor
2 dl riven hård getost
2 dl havregrädde
1-2 tsk potatismjöl
Garnering
klippt gräslök
tacochips
Instruktioner
- Rör ihop mjöl, salt, smör i kuber och vatten till en deg, enklast i matberedare. Obs! Blir något klibbig!
Tryck ut degen i smord form elller pajform. Låt vila kallt 30 minuter. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
- Skala och finhacka löken. Fräs lök i matfett, tillsätt färsen och rör om tills färsen är smulig. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om och låt puttra ca 5 minuter. Fördela färsen i pajskalet.
- Skölj och hacka tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tomat, vitlök, ost, havregrädde och potatismjöl. Bred blandningen ovanpå färsen. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 20 minuter. Garnera med klippt gräslök och tacochips. Servera med sallad och tacochips.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...