Glutenfria äppelmuffins med kardemumma

Serverar: 12 portioner

Vill du göra muffinsen festfina kan du garnera dem med vispad grädde, crème fraiche eller färskost. Toppa med bär eller frukt och du har en vacker bakelse!

Ingredienser

  • 1 dl rismjöl
  • ½ dl majsstärkelse, Maizena
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk stött eller mald kardemumma
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1-2 äpplen
  • Mald kanel
  • Topping
  • Råsocker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda samtliga torra ingredienser i en degbunke. Smält smör och rör ner det tillsammans med äggen i den torra blandningen och rör samman till en smet.
    3. Klicka ut smeten i muffinsformar som du med fördel kan placera i muffinsbleck. Fyll inte formarna mer än till 3/4. Skala, kärna ur och skär bitar eller klyftor av äpplena. Blanda äppelklyftorna med mald kanel. Stick ner några klyftor och häll på lite mera smet. Strö över lite råsocker.
    4. Grädda i ugnens mitt i ca 15-20 minuter, känn med en sticka, muffinsen ska ha fin färg. Pudra med florsocker och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben