Glutenfria chokladrutor

Serverar: 24 portioner

Tid: 20 minuter

Ej testat det här då min dotter ej är förtjust i choklad, men det låter gott.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 225 g Finax glutenfri grov mix (ca 4 1/2 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 150 g smält margarin
  • Glasyr
  • 200 g florsocker ( ca 3 dl )
  • 60 g smält margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk starkt kallt snabbkaffe
  • 2 msk kakao
  • Garnering
  • kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken. 2. Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i smeten. 3. Blanda till sist ner det smälta margarinet. 4 Bred ut smeten i en väl smord form, ca 20x 30 cm. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. 5. Tag ut kakan och låt den kallna. 6. Blanda under tiden ingredienserna till glasyren. Då kakan kallnat helt, bred över glasyren och strö över rikligt med kokos. Tips! Chokladrutorna kan även bakas på Finax glutenfri mjölmix.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben