Enkelt recept på mumsiga och glutenfria chokladrutor med mandel. Smakar nästan som kladdkaka och fick mycket beröm när jag bjöd på fika.
Ingredienser
250 g smör
200 g sötmandel
3 ägg
4 dl socker
6 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
Instruktioner
Ta fram en liten långpanna, ca 20x30 cm. Smörj pannan lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret och kör i sötmandeln i en matberedare till ett fint hack.
Vispa samman äggen med sockret, men inte längre än att allt blandar sig.
Tillsätt mandelhacket, kakaon, bakpulvret och det smälta smöret. Rör om och häll smeten i formen.
Jättegod chokladkaka som verkligen uppskattades av alla! Tack för ett bra recept!
Väldigt god kaka som gick åt som smör hemma. Supergod att "smula" ner i glass för att lyxa till det lite mer.
otroligt god, absolut inte "glutenfri" som i glutensubstitut-glutenfri.