Glutenfria chokladrutor

Tid: 30 minuter

Enkelt recept på mumsiga och glutenfria chokladrutor med mandel. Smakar nästan som kladdkaka och fick mycket beröm när jag bjöd på fika.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 200 g sötmandel
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 6 msk kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Ta fram en liten långpanna, ca 20x30 cm. Smörj pannan lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
    2. Smält smöret och kör i sötmandeln i en matberedare till ett fint hack.
    3. Vispa samman äggen med sockret, men inte längre än att allt blandar sig. Tillsätt mandelhacket, kakaon, bakpulvret och det smälta smöret. Rör om och häll smeten i formen.
    4. Grädda på mitten i 30 minuter, i 175 grader.
    5. Låt kakan svalna något innan du delar den.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (3)

    sarasko 1 december 2009

    Jättegod chokladkaka som verkligen uppskattades av alla! Tack för ett bra recept!

    Hannasofie 23 oktober 2011

    Väldigt god kaka som gick åt som smör hemma. Supergod att "smula" ner i glass för att lyxa till det lite mer.

    bugmenot 25 december 2011

    otroligt god, absolut inte "glutenfri" som i glutensubstitut-glutenfri.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben