Glutenfria kolasnittar

Serverar: 50 portioner

Både spröda och lite sega är de här kakorna.

Ingredienser

  • 3 dl fin glutenfri mjölblandning
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk fiberhusk
  • 2 tsk sirap
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg alla torra ingredienser i en skål. Skär matfettet i bitar och lägg ner det i mjölblandningen, tillsätt sirap. Arbeta snabbt ihop alltsammans med en kniv eller fingrarna.
    3. Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till en fingertjock längd. Flytta över längderna till plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom kakorna flyter ut under gräddningen. Tryck till längderna med en gaffel.
    4. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (3)

    matbritta 16 december 2009

    Blev för tunna, kanske mer av mjölet eller av fiberhusk, vet ej.

    johannes45 9 maj 2011

    Tack för gogott recept. Min man som är min testpanel, tycker om allt i kakväg och har inga allergiproblem. Han blev helt överväldigad av dessa kakor och sa genast att detta är numera min favorit.

    basio 21 januari 2014

    Blev perfekta, supergoda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben