Glutenfritt festbröd med timjan

Serverar: 16 portioner

Ett focaccia-liknande bröd som är enkelt att baka och räcker till många. Timjan är en utmärkt brödkrydda, variera gärna med andra kryddor eller frön, som sesam- eller solrosfrön. Bara fantasin sätter gränser!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 9 dl kallt vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 1 kg Finax glutenfri mjölmix
  • Garnering
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk timjan
  • 2-3 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olivolja, salt och mjölmix. Arbeta degen i maskin 5 minuter. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Stjälp upp degen i långpannan och bred ut den i formen. Låt jäsa i 1-1½ timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Häll olivolja i handflatorna och stryk ut den över brödet. Strö över timjan och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben