Glutenfritt festbröd med timjan
Ett focaccia-liknande bröd som är enkelt att baka och räcker till många. Timjan är en utmärkt brödkrydda, variera gärna med andra kryddor eller frön, som sesam- eller solrosfrön. Bara fantasin sätter gränser!
Ingredienser
50 g jäst
9 dl kallt vatten
1 dl olivolja
1 msk salt
1 kg Finax glutenfri mjölmix
Garnering
2 msk olivolja
1-2 tsk timjan
2-3 tsk flingsalt
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olivolja, salt och mjölmix. Arbeta degen i maskin 5 minuter. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Stjälp upp degen i långpannan och bred ut den i formen. Låt jäsa i 1-1½ timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll olivolja i handflatorna och stryk ut den över brödet. Strö över timjan och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)