Glutenfritt grovt bröd

Serverar: 3 portioner

Glutenfritt grovt bröd.

Ingredienser

  • 1 dl pofibrer
  • 1 dl vatten
  • 2 paket grov mjölmix med fibrer, Semper
  • 1 paket fin mjölmix, Semper
  • 1 1/2 paket torrjäst
  • 1 1/2 msk rismjöl
  • 13 1/2 dl varmt vatten
  • 50 g smält smör
  • 1 msk honung
  • Till formarna
  • 1 msk smör
  • Glutenfritt ströbröd
  • Polenta eller sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Låt pofibrerna svälla 10 min i 1 dl vatten. Blanda mjölmixer, jäst och rismjöl i degbunken. Värm vattnet till 45 °.
    2. Tillsätt vattnet i mjölblandningen under omrörning. Blanda ner pofibrer, smör och honung. Arbeta degen 5–10 min, gärna i köksmaskin.
    3. Smörj och bröa tre 2-litersformar med glutenfritt ströbröd, polenta eller sesamfrö. Fördela den kladdiga degen i formarna. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
    4. Sätt ugnen på 180° och gärna varmluft. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 50–55 min.
    5. Ta bröden ur formarna och låt svalna helt på galler. Skär det sedan i skivor och frys in i små portioner.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Aems 5 februari 2010

    Tack för receptet, :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben