Gnocchi á la carbonara

Serverar: 4 portioner

Gnocchi är faktiskt rätt enkelt att göra själv och supergoda blir dom. Här i en mumsig och ny twistad carbonara- prova! Glutenfritt

Ingredienser

  • 450 g kokt skalad potatis (600 g okokt med skal)
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • ½ dl rismjöl till bakbordet
  • 2 msk olivolja till stekning
  • Servering
  • 210 g bacon, strimlad
  • 2 dl riven parmesanost
  • Basilikablad
  • 4 äggulor
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer rismjöl om smeten är för kladdig.
    2. Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchiskivorna med en mjölad tumme.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gnocchin till fin färg, ca 4 minuter. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på ett hushållspapper.
    4. Servera gnocchin med bacon, riven parmesan, basilika, rå äggula och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben