Gnocchi med lamm- och svampragu

Serverar: 4 portioner

Så gott!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 250 g blandad svamp, t ex champinjoner och Shiitake
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm riven muskot
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl rött vin
  • 1 burk hela tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • Ev vatten
  • Servering
  • Gnocchi
  • Instruktioner

    1. Tillred gnocchin enligt texten på kartongen.
    2. Hacka löken och fräs den med svampen i smör och olja i en rymlig stekpanna cirka 2 minuter. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, muskot, oregano, salt och peppar och fräs på stark värme tills färsen är genomstekt.
    3. Häll på vinet och låt det koka in helt. Sänk värmen och tillsätt tomater och tomatpuré. Låt koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt.
    4. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Servera med färsk kokt gnocchi och nyriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben